iconfinder_palm_tree_70875.png

Hej

Velkommen til vores blog, hvor vi fortæller om vores oplevelser i bestræbelserne på at etablere en anderledes tilværelse under varmere himmelstrøg i Den Dominikanske Republik.

Banken

Banken

En af de ting vi havde talt en del om hjemmefra, var at vi nok skulle vende os til, at man lavede forretning på en anden måde og at ting måske ikke kørte helt så let, som de trods alt gør i Danmark.

Inden vi tog afsted var jeg flere gange ved at blive vanvittig over svartider og uklar kommunikation. Specielt når vi generelt var vant til at køre i relativt højt tempo. Så vi var forberedte på, at vi skulle væbne os med tålmodighed og knudrede processer.

Vores bankrelation har været et rigtig godt eksempel på det. Vi har som, tidligere nævnt, været i dialog med banken i lang tid og mødtes med den ansvarlige for turismeinvesteringer på Nordkysten tilbage i maj sidste år. Det var således lykkedes os, via mail, at få etableret et kundeforhold lige inden vi ankom. Derefter fik vi i løbet af et par uger oprettet et par konti og efterfølgende adgang til netbank. Jeg fik endda overført lidt dollars til vores nye konto til at starte på.

Umiddelbart efter tog jeg i banken for at hæve nogle dollars og skulle samtidig betale en regning via en overførsel. Det gik fint med at få hævet, men for at betale regningen blev jeg sendt over til en anden skranke, hvor jeg så skulle trække et nummer og vente. Efter et kvarters tid gad jeg ikke vente længere. Den fikser jeg på netbank tænkte jeg.

Desværre havde jeg ikke helt styr på mine nyoprettede kodeord, så netbanken blevet spærret. Flot. Jeg skrev til min kontakt om at få åbnet, men da reaktionstiden ikke altid er så hurtig, smuttede jeg i banken for at be’ dem genåbne min aftale. Jeg trak et nummer og kom da også til efter et kvarters tid. Det var lidt bøvlet at forklare min situation og hvad mit problem var, når de kun talte spansk. Det lykkedes dog nogenlunde ved hjælp af Google og de fik fortalt, at jeg skulle have en kodetoken til min netbank, hvilket jeg ikke havde hørt noget om før. Men jeg fik ikke åbnet min netbank og den kodetoken jeg skulle have, kunne de ikke nå at få klar inden jeg skulle hente Anna i skole, så afsted med mig. Da vi kom tilbage, var det stadig ikke lykkedes at have den klar, så de mig komme tilbage om et par timer. Det gad jeg ikke.

Jeg tog i stedet derned den følgende fredag og var der halvanden times tid før de lukkede. Efter en god halvtimes venten blev det min tur og forklaringen kunne starte lidt forfra. Det lykkedes dog denne gang, at få nulstillet mit password, få udleveret en kodetoken og få nulstillet mit password. Så var klokken også blevet 16 og min ekspedient rejste sig og sagde tak for i dag. De sidste ting jeg skulle have ordnet, herunder betalt min regning, måtte så vente. Igen.

I weekenden aftalte jeg med vores mægler, at de kunne hjælpe med at betale min regning, så jeg tog i banken igen mandag for at hæve kontanter til mægleren. Det var jo trods alt gået ret let sidst. Inden jeg hævede tænkte, at jeg ville prøve at betale regningen igen. Denne gang smilede ekspedienten bare og gik i gang. Det skulle dog ikke være helt så lige til, da ham jeg skulle betale regningen til havde sin dollar konto i en anden bank og så kan man ikke bare overføre. Så jeg kunne hæve de 500 dollars, gå over på den anden side af gaden i den anden bank og sætte dem ind på hans konto. Alternativt kunne jeg hæve de 500 dollars, veksle dem til pesos og så overføre til modtagerens peso konto. Jeg lod dovenskaben styre og sagde ja tak til det sidste, hvilket sikkert kostede mig 4-5 kroner i kurstab…

På den lidt større klinge, er jeg nu blevet introduceret til filialchefen, som jeg havde møde med i dag omkring vores investering. Det var rigtig positivt og jeg synes jeg har fået en bedre forståelse af, hvad de kan og hvad de har behov for, hvilket heldigvis passede ret godt med det jeg har arbejdet på.

Vi skal dog nok regne med, at det tager et par måneder at blive kreditgodkendt, når det kommer dertil. Så det bliver på med tålmodighedshatten en gang til!

Hvad sker der med hotellet?

Hvad sker der med hotellet?

Samana Santa 2019

Samana Santa 2019