iconfinder_palm_tree_70875.png

Hej

Velkommen til vores blog, hvor vi fortæller om vores oplevelser i bestræbelserne på at etablere en anderledes tilværelse under varmere himmelstrøg i Den Dominikanske Republik.

SDQ, POP, BRU, STO, BRU, SDQ på 45 timer

SDQ, POP, BRU, STO, BRU, SDQ på 45 timer

Vi kom på et Turistvisa, som giver ophold i 30 dage og hvis man bliver længere skal man betale 325 kr. pr. person for de første tre ekstra måneder. Sideløbende havde vi gennem vores advokat søgt om Residency Visa, hvilket vi heldigvis havde fået tildelt. Efter vi fik det var der lidt frem og tilbage om vi skulle til Ambassaden i Stockholm for at få stempel visa i vores pas eller om vi kunne klare den fra herfra. Den gik desværre ikke og det endte det med, at vi skulle afsted. Vi besluttede, at gøre en dyd ud af nødvendigheden og selvom vi ville lave turen så hurtig som mulig, aftalte vi at det var en luksus tur med sodavand, slik og masser af film og ipad. :-)

IMG_1879.JPG

Afsted søndag morgen fra Las Terrenas til Santo Domingo. Derfra skulle vi så flyve til Bruxelles, men hvad vi ikke så da vi bookede billetten var, at der lige var et stop i Puerto Plata på vejen, hvor vi lossede halvdelen af flyveren af og fik en flok nye med.

Alle fire skulle afsted, da alle skulle have et afrejse stempel og efterfølgende indrejse med det nye Visa. Men fordi Anna, August og Malene bare skulle ud af landet og ikke behøvede at møde op på ambassaden, to de på et lufthavnshotel, mens jeg fløj videre til Stockholm to timer efter vi var landet i Bruxelles mandag morgen.

IMG_1877.JPG

Fra Arlanda var det direkte til Ambassaden, hvor jeg havde en aftale k. 14.  Tyve minutter senere var vores visa stempler på plads og jeg kunne tage til lufthaven og flyve til Bruxelles kl. 18 for at mødes med familien ved 21 tiden på hotellet.

Efter en hurtig burger og bajer var det i seng med hele holdet og prøve at få sovet så meget som muligt inden vi skulle flyve k. 8 tirsdag morgen. Vi vandt 6 timer på vej hjem på grund af tidsforskellen, så kl 12 var vi tilbage i Santo Domingo og sidst på eftermiddagen tilbage i poolen.

En lang tur for hvad der virker som lidt, men det gik rigtig fint og specielt ungerne klarede det rigtig godt.

IMG_1876.JPG

Nu er vi klar til næste skridt, som bliver at få Provisional Residency, hvilket dog kræver nogle ture til Santo Domingo. I første omgang er jeg nede for at aflevere originaler af fødselsattester, vielsesattest og straffeattester. Senere kommer der en runde, hvor alle skal have en lægeerklæring lavet af en læge i Santo Domingo og en tur til immigrations ministeriet. Om der kommer end det vil tiden vise…

Når vi  (forhåbentlig) har købt hotellet, kan vores Provisional Residency så veksles til et Permanent Residency og så skulle alt være på plads :-)

Sommerferie!!!

Sommerferie!!!

Hvad med skolen?

Hvad med skolen?