iconfinder_palm_tree_70875.png

Hej

Velkommen til vores blog, hvor vi fortæller om vores oplevelser i bestræbelserne på at etablere en anderledes tilværelse under varmere himmelstrøg i Den Dominikanske Republik.

Velkommen til vores gæsteblogger Kathrine

Velkommen til vores gæsteblogger Kathrine

Malene, Thomas, Anna og August er flyttet til den Dominikanske Republik. Det er et faktum, som vi andre hjemme i DK skal leve med. Jeg bakker 100% op om deres eventyr, men som søster og moster kan savnet bare efter 2 måneder være altoverskyggende. Det er svært rigtigt at forstå hjemmefra. Hvor bor I? Hvad laver I? Hvad med skolen? Børnene? Hvordan ser byen ud? Og selvom min søster og jeg har været heftige bruger af alle tilgængelige digitale kanaler, så kan den fysiske tilstedeværelse (heldigvis) ikke erstattes. Så en lidt impulsiv tur blev booket – hele 7 dage alene i Caribien. I første omgang uden Jesper og ungerne.  

IMG_2341.JPG

Jeg er derfor også meget taknemmelig over at være den første gæste blogger – og vil prøve at beskrive lidt om livet i Las Terrenas. 

Er det muligt med en smuttur til Caribien?. Altid JA! Jeg rejste med Delta via NY og med Air France hjem via Paris. Regn med omkring 12-15 timer flyrejse. Det er lidt bøvlet via USA – mest pga. security. Det går jo fint – men tager bare tid. Rejste kun med håndbage, så det var dejligt nemt. Og de første 8 timer ”fløj” jo bogstaveligt talt afsted. Havde travlt med film, bøger, blade, vino. Helt alene i 8 timer er virkelig en luksus. Landende i SD og var så heldig, at Thomas havde et ærinde i byen, så han kunne tage mig med tilbage. Det tager 2 timer fra SD – der er også en lufthavn tættere på Samana – men der er ikke så mange connections til den lufthavn. Men altid undersøg det, da den kun ligger ca. 30 min fra Las Terrenas. Jeg landede kl 23.00 så turen foregik i mørke, men vi havde jo masser at tale om. Inden længe var vi fremme og jeg kunne endelig give min søster det længste kram. Ungerne sov så der var stor gensynsglæde om morgen. Havde proppet min kuffert med gaver – min søster er jo lige blevet 40 – jeg er lige blevet 45 (de havde arrangeret et fint morgenbord med gaver til mig) og Thomas fyldte 41 mens jeg var der) Så det var den helt store fejring. 

IMG_2347.JPG

Livet i Las Terrenas er jo klart meget anderledes end livet i DK. Start bare med vejret – ca 30 grader året rundt. Det gør det bare lidt nemmere at få ungerne ud ad døren om morgen. På med en t-shirt og shorts – og så er de kørende. Jeg var utrolig spændt på at se skolen. En lille international skole midt i byen. Og børnene glædede sig også meget til at vise mig rundt. Fik mulighed for at tale med lærerne og så en glad Anna skynde sig ind i sit lille lokale – samtidig med at hun skiftevis talte engelsk og spansk. August er jo stadig kun 4 – snart 5. Han går i børnehave samme sted, og resten af hans klasse taler mest spansk. Det er jo svært for sådan en lille knægt at navigere i 2 nye sprog, når han jo først lige har lært at mestre det danske. Men han er så sej og jeg er sikker på at han meget snart vil være den i familien, der taler bedst spansk. En fantastisk gave at kunne give til sit barn, tænker jeg. 

IMG_2342.JPG

Las Terrenas er en by omgivet af de smukkeste strande. Der er 2 ”hovedveje” der går igennem byen, som mest består af små lokale handlende. Men der er også 2 store supermarkeder, et apotek og hæveautomater. Du kommer bedst omkring med kontanter. De fleste større steder kan du betale med kort, men vær opmærksom på skjulte ekstra tax regninger.  

Mit første indtryk er at der er meget rent. Selvom der kan virke crowdet med scootere – biler eller de meget lokale moterconch (knallert taxi), så er det virkelig en pæn by. Der er ingen høje grimme bygninger, og selv gadesælgerne er søde og venlige.  

 Strandene er helt fantastiske (og rene) – smukke, lange og det mest vidunderlige vand. På stranden er der små lokale strandbarer, der alle serverer mad og drikke. Og altid friske kokosnødder og ikke mindst iskolde lokale øl – Presidente - som smager himmelsk i strandkanten. Og så kan du for bare 1000 Pesos (125 kr.) få en times lang massage på stranden… 

IMG_2348.JPG

 Du kan roligt gå omkring i byen. Ingen grund til bekymring i forhold til din sikkerhed. Jeg løb på stranden tidligt om morgen og var på intet tidspunkt urolig. Løb gerne mellem 6.30-7.30 ellers bliver det hurtigt for varmt. 

Der er masser af muligheder for at gå ud og spise. Både dyrt og meget billigt. Spis f.eks. På SOHO og bestil Fajitas. De skønneste madpandekager til 45 kr. for en kæmpe portion eller spis friskfanget rejer med et koldt glas hvidvin på stranden. Alt smager jo godt under palmerne.  

 Du kan meget nemt komme omkring. Vi kørte jo rundt i bil, men ellers ville jeg leje nogle scootere og så ”blend in like a local” Meget tæt på ligger andre vidunderlige strande. Playa Bonita er mere øde – og mere hvis du ønsker surf muligheder. Der er et skønt hang around hotel ”Mosquitohotel” som bestemt er et besøg værd. Og ellers besøg den meget lokale strand Playa Carolina – jeg garanterer, at du er den eneste ”gringo”. Og så er der Playa Coson, som er et must. En uendelig lang smuk strand med den mest fantastiske frokostrestaurant. Vil du have den helt øde strand og fladt turkist vand, så er det Playa Moron. Alt sammen muligheder indenfor 15-20 min.  

IMG_2346.JPG

 Eneste minus – eller måske mulighed er, at der er ingen reelle yogamuligheder. Det er ligesom ikke rigtigt kommet til øen endnu. Der er enkelte instruktører – men mest ene undervisning. Og mest i højsæsonen. Så der er helt klart en mulig business mulighed! 

Las Terrenas er en lille perle og jeg kan godt forstå, at Thomas og Malene har valgt lige netop det sted. Jeg var også så heldig at se det ”mulige” hotel. Men mere om det, når alle papirerne er gået i orden. Thomas kæmper. Det er ikke nemt at være op imod revisorer, banker, forsikringsselskaber, advokater etc. Som alle vil dig det bedste, men ”manana manana” -og så på spansk.  

 Skal jeg tilbage – bestemt – og det bliver også i dette år. Og næste gang skal resten af familien med. Og til alle jer andre – bare bestil billetten og ta’ afsted.  

Hvordan holder vi ferie…når vi jo nærmest er på ferie?!

Sommerferie!!!

Sommerferie!!!