iconfinder_palm_tree_70875.png

Hej

Velkommen til vores blog, hvor vi fortæller om vores oplevelser i bestræbelserne på at etablere en anderledes tilværelse under varmere himmelstrøg i Den Dominikanske Republik.

Hvordan holder vi ferie…når vi jo nærmest er på ferie?!

Sådan siger Anna og August tit i øjeblikket.

Vi har jo været i Caribien i 14 uger nu og selvom ungerne har gået i skole så føles hverdagen altså alligevel som ferie, siger de!

Så hvordan holder vi ferie når vi jo nærmest allerede er på ferie..!? Tjoo, den første uge gik på Samana som føles som en køretur til sommerhuset i Kerteminde.

public.jpeg

En times kørsel fra Las Terrenas ligger El Valle som er et rimelig tranquillo sted med den kendte strand af samme navn. Vurderet af mange vi har mødt som den vildeste strand!!! Vi boede på El Valle Lodge som er et nyere sted- bygget gennem 2 år af et argentinsk ægtepar. Alt bygget i genbrugsmateriale og Eco på mange måder. Lejet “familiehytten” som er 2 lodges der støder sammen med fælles område i midten. Rimelig moderne hotel oplevelse, da indtjekning bare var “welcome family Erichsen” i restauranten af ejeren og “here are your lodges”, mens parrets 2 drenge susede rundt på badedyr i floden der gik gennem hotellet og endte i poolen som var et stort kar der blev fyldt med flodvand!

public.jpeg

Ejeren Caroline (tidl. Produktdesigner for Nike og restaurant ejer) stod for aftensmaden og morgenmaden! Alt super lækkert og lodges bygget yderst moderne til hver detalje, så vi følte vi var midt i junglen under åben himmel hele natten (og seriøst… der var INGEN myg!!!)

Næste formiddag bød på gensyn med byen Las Galeras som ligger på den nordøstlige spids af Samana. Booket en overnatning på ToDo Blanco hotel som lå PÅ stranden. Ikke et fancy hotel men venligt, rent og god oplevelse af at sidde med havbrisen på altanen efter ungerne var puttet. Strandbaren lige foran hotellet bød på lokal volleyball kamp og tapas/drinks til aftensmad. Vi var eneste gæster, så tænkte at morgenmads serveringen ikke var noget for os, men da vi vågnede var der fint dækket op i gazeboen med havudsigt og 20 dollars senere var vi alle mætte og glade…

public.jpeg

Dagen blev brugt på den smukkeste strand Playa Rincon. Vi var her første gang for 5 år siden og anden gang var bestemt heller ikke skuffende. Smuk smuk strand og ingen mennesker! Frokost på stranden til 100kr for 4 Pers inkl drikkevarer(øl/vin i den dominikanske er meget dyrere end friskfangede rejer/fisk!)

public.jpeg
public.jpeg

Vi har jo booket hoteller/destinationer i forvejen til 5 uger on-the-go sommerferie. Så da vi suser 1 times kørsel fra Playa Rincon op i bjergene mod næste booking “Hacienda Cocuyo” er det lidt af et sats. Det ser rimelig specielt og Eco ud på hjemmesiden -men hold nu op… det var mindblowing! Casitas (dominikansk inspirerede hytter) natur pool med fisk, bygget på bjerget med vildeste udsigt og tranquillo på alle måder! Vi var her 3 nætter og elskede det. Der er ikke restauranter/supermarkeder i nærheden så bookningen er inkl morgenmad/aftensmad. Bedste morgenmads servering og super aftensmad. Vi blev spurgt ved drinkstid hvad vi ville have til aftensmad.. og vupti 2 timer efter var det klar. Frisk fisk med lokalt tilbehør bestående af salat, ris og tostades (panerede bananskiver) og dessert “arroz de coco dulce” . Kokosris med kokosmælk og kanel.. smagte som ubagt kokosmakron og sendte os alle godt afsted mod bålet der blev tændt på terrassen mod nattehimlen og utallige stjerner. Første aften i mange mange mange uger hvor vi var nødt til at tage en langærmet på, da brisen var kølig🙌🏻

public.jpeg
public.jpeg

Hacienda Cocuyo er familiens bedste sted (so far) og bød på herligt ungt staff, mad, views og smuk sejltur arrangeret af den unge manager på stedet. Måske er ungernes mening influeret en anelse af den to mdr gamle hvalp Lilu😂

public.jpeg

Efter gode 5 nætter på Samana blev det tid til 4,5 times køretur vestpå til Dominican “highlands” midt på øen, Jarabacoa.

Hotel knas

Hotel knas

Velkommen til vores gæsteblogger Kathrine

Velkommen til vores gæsteblogger Kathrine